Ébredés az inflációs sokkból

„Tudomány: válaszok a globális kihívásokra” – mondja a Magyar Tudomány Ünnepe idei mottója. 2020-tól a világjárvány, majd 2022-től a szomszédunkban zajló háború soha nem látott kihívások elé állított bennünket a globális gazdasági folyamatok terén is. Előbb a szállítási láncok zavaraival, azán az energia ellátási problémákkal, majd nem várt mértékű inflációval találtuk szemben magunkat. Hogyan éltük túl ezeket? Kimondhatjuk, hogy már ébred a magyar gazdaság az inflációs sokkból? Tudunk-e már megfogalmazni tanulságokat, tapasztalatokat? Mit jelentett a gazdasági szereplők számára, illetve a munkaerőpiac, a családi kasszánk szemszögéből?

A konferencia a fenti és más kapcsolódó kérdések részletes feltárását helyezi a középpontba, melyen első kézből kapunk hiteles információkat a kormánytól és az MNB-től, valamint a témakör nagy tapasztalattal bíró kiváló szakemberei fogalmazzák meg véleményüket.

2023.11. 09. 9:30-13:30

 Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Főépület, Szent László Kápolna (1083 Budapest, Ludovika tér 2.) (A rendezvény sajtónyilvános.)

részletek és regiszráció: https://ludevent.uni-nke.hu/event/3385/

https://gvk.uni-nke.hu/esemenyek/ebredes-az-inflacios-sokkbol